Wereldprimeur op grootste vastgoedbeurs

Beton is het meest toegepaste materiaal in de bouw, maar tegelijkertijd één van de meest verontreinigende bouwmaterialen. Het produceren van beton is zelfs schadelijker dan de uitstoot van alle auto’s, bussen, schepen en vliegtuigen bij elkaar.

New Horizon Urban Mining en Rutte Groep kwamen met een revolutionaire oplossing voor dit probleem en schakelden CT in om bekendheid te geven hieraan.

Bevrijden van beton

Wat is dan die revolutionaire oplossing? Een machine die beton splitst: in zand, cement en grind. Deze innovatie maakt het mogelijk om beton op deze manier circulair te maken; opnieuw inzetbaar. CT ontwikkelde een pakkend concept met de ‘bevrijding’ van de elementen uit bestaand beton als basisgedachtengoed. De machine doopten we daarmee om tot ‘Smart Liberator’.

Eerste circulaire cement ter wereld

Het cement dat met de Smart Liberator wordt verkregen, gaven we de toepasselijke naam ‘Freement’. Het is het allereerste circulaire cement op aarde. Om dit aan de bouwsector, projectontwikkelaars en andere belanghebbenden bekend te maken, ontwikkelden we een communicatiestrategie. Een strategie met een focus op CO2-reductie en die doelgroepen direct aanspreekt op hun bijdrage aan een betere wereld. Deze vertaalden we door in verschillende on- en offline communicatiemiddelen.

Lancering op de Provada

In het hart van vastgoedbeurs Provada in de Amsterdam RAI werden de Smart Liberator en Freement gelanceerd. André Kuipers nam op de Future Now-stand symbolisch de eerste zak Freement in ontvangst.

De wereldprimeur werd groots opgepakt door landelijke media, en zelfs over de grens. Dit met dank aan onze partner PR-bureau 2twintig. De PR-waarde van de artikelen en interviews die in landelijke dagbladen, op radio, tv en web (excl. social) verschenen is goed voor maar liefst 1,6 miljoen euro.

Ook het concept en het ontwerp van de Future Now-beursstand – gerealiseerd door standbouwer Cialona – en de aansluitende promotiemiddelen, zoals uitnodigingen, banieren en een z-card, kwamen uit onze creatieve koker.

Meer weten?

Henk Jansen

Henk Jansen

Directeur
Henriëtte Seriese

Henriëtte Seriese

Communicatieadviseur
Niels Houwer

Niels Houwer

Concept & Creatie
Bente Verhoeven

Bente Verhoeven

Projectmananger