• Medewerkersmagazine Weener XL covers

Medewerkersmagazine voor verbondenheid en trots

Weener XL, het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch, is er voor Bosschenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Binnen de corporate huisstijl, ook van onze hand, ontwikkelden we een fris, nieuw medewerkersmagazine.

Vanwege de fusie kenden medewerkers elkaar nog niet zo goed. Een intern magazine is dan een perfect middel.

Interne communicatie naar diverse doelgroepen

Weener XL ontstond uit de samenvoeging van SW-bedrijf Weener Groep en de afdeling Arbeidsmarkt en Sociale Zaken van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Er werken ruim 1.700 mensen; ambtenaren en mensen met een SW-dienstverband. Een zeer diverse groep mensen, met verschillende achtergronden, interesses en niveaus. Mensen die elkaar nog niet zo goed kenden. Een intern magazine is dan een perfect middel, dat bijdraagt aan het onderling kennismaken en mensen met elkaar verbinden.

Vormgeving magazine

Communicatie Team ontwikkelde op basis van de huisstijl van Weener XL en de bladformule een stramien voor de vormgeving van het magazine. We adviseerden over vorm(elementen), kleurgebruik, lettertypen, cover, rubrieken en natuurlijk de fotografie. Uitgangspunt was dat het medewerkersmagazine álle doelgroepen moest aanspreken en dus gemakkelijk leesbaar moest zijn.

Voor én door medewerkers

Ieder XL Magazine wordt gemaakt voor én door medewerkers. CT mag alle inspirerende interviews, verrassende verhalen en interne nieuwtjes telkens in een XL-jasje gieten. Inmiddels zagen veel mooie magazines het daglicht. En de medewerkers… die leren elkaar steeds beter kennen!

  • Corporate magazine

Meer voor Weener XL

Naast het magazine ontwikkelden we ook het logo en de complete huisstijl voor Weener XL. Die vertaalden we door naar een pakket aan huisstijldragers. Van briefpapier, visitekaartjes en een complete folder- en brochurelijn tot aan banieren, vlaggen, bewegwijzering en wagenbelettering.

Zelfs de kernwaarden van Weener XL kregen een mooie set herkenbare iconen in huisstijl, om deze richting doelgroepen makkelijker te kunnen communiceren.

Meer weten?