Jumbo jaarverslag: van boekwerk naar beeldende infographic

Naast het standaard jaarverslag – vaak een flink boekwerk – gaan steeds meer bedrijven tegenwoordig voor een populaire versie: kort, beeldend en dus lekker leesbaar.

Zowel in 2014 als in 2015 mochten we deze variant, in de vorm van een infographic, voor supermarktketen Jumbo ontwikkelen.

jumbo-pick-up-point-graphic

Corporate informatie in sprekende visuals

Het jaarverslag ‘In het kort’ toont in infographic-stijl de standaard cijfers over medewerkers, omzet en aantal Jumbo winkels. Door deze te voorzien van sprekende visuals zie je in één oogopslag de belangrijkste corporate informatie. Daarnaast bevat de infographic ook de meer bijzondere feiten en cijfers; over het assortiment, gewonnen prijzen, het Koningsontbijt en gedoneerde kerstdiners. Communicatie Team dacht mee over zowel de inhoud, presentatievorm en vormgeving.

De infographic is onderdeel van de website www.jumborapportage.com, waarop je ook het volledige jaarverslag en informatie over het MVO-beleid leest. Ook dit ontwerp, een doorvertaling van het design van jumbo.com, mochten we verzorgen.

Jumbo-infographic-in-het-kort-3
Jumbo-infographic-in-het-kort-4

Meer infographics voor Jumbo: Hallo Nieuwe Standaard Kip!

In de supermarkten van Jumbo vind je in het schap alleen nog maar Nieuwe Standaard Kip. Deze kip leeft langer, groeit minder hard én heeft meer ruimte dan de plofkip. Ook is er meer natuurlijk daglicht en afleidingsmateriaal. Deze stap richting nog meer duurzaamheid wilde Jumbo natuurlijk graag kenbaar maken aan haar klanten.

In een Jumbo-gele infographic visualiseerden we de verschillende voordelen van de Nieuwe Standaard Kip. De illustratie kreeg een mooi plekje in het Hallo Magazine van Jumbo, op de website, én werd daarnaast als intern communicatiemiddel ingezet.

Meer weten?

Ilse Woestenburg

Ilse Woestenburg

Communicatieadviseur
Eefje Besselink

Eefje Besselink

Accountdirector & communicatieadviseur

Debbie van Leeuwen

Debbie van Leeuwen

Communicatieadviseur & copywriter