Het belang van doordachte plaatjes

Beeld is te belangrijk om er ‘even bij te doen’. Onze collega Marleen schreef het al eens in haar blog. Het is een waarheid als koe. Want een goed concept valt of staat met de uitwerking ervan, in welk medium dan ook.

Graag laten we je zien hoe professionele fotografie echt het verschil maakt. Neem een kijkje in onze keuken: van foodfotografie en studiofotografie tot fotografie op locatie.

Foodfotografie: om je vingers bij af te likken

Al eens geprobeerd om een bord eten smaakvol op je Insta te krijgen? Foodfotografie is een vak apart, waarbij goede belichting en styling essentieel zijn.

Voor de nieuwe website van restaurant Picasso wilde onze opdrachtgever beeld waarvan het water je in de mond loopt. Daarvoor schakelden we fotostudio NoPoint in. Met deze specialisten – onder andere in culinaire fotografie – werken we regelmatig samen.

Voor de shoot selecteerden we de meest karakteristieke gerechten en bepaalden we de settings die we vast wilden leggen. Door met twee fotografen te werken, lukte het om in slechts één dag een grote hoeveelheid materiaal te schieten. Gerechten zijn close-up gefotografeerd, met mooie onscherpte in de achtergrond en kraakheldere details. Medewerkers legden we middenin de actie op de gevoelige plaat vast.